Blog > Komentarze do wpisu

Salatka paprykowa

Nie powiem, urzeklo mnie zdjecie dolaczone do przepisu ;)

Wogole, cala ta strona o kuchni Azerbejdzanu jest tak kolorowa i zachecajaca, ze nie moglam sie oprzec i przejrzec prawie wszystkich zdjec...

Salatka z papryk jest prosta, ale przez to pyszna. Nie ma zadnych tajemnych przypraw czy przydlugiej listy skladnikow - jest papryka, papryka & papryka :) I wystarczy.

Skladniki:

2 czerwone papryki

2 pomaranczowe papryki

2 zolte papryki

2 posiekane zabki czosnku

sok z 1/2 cytryny

oliwa z oliwek

sol, pieprz

posiekana natka pietruszki

Papryki piec w piekarniku, az skorka sie zmarszczy, ale miazsz wciaz bedzie jedrny (ok. 15 minut w 180 stopniach). Zdjac skorke, a miazsz pokroic w paski jednakowej dlugosci. Przelozyc na talerz/polmisek, posypac natka i czosnkiem, polac sokiem z cytryny i skropic oliwa z oliwek.

 

Salatka swietnie pasuje do miesa czy ryby :) Ale i solo swietnie smakuje...

  

 

czwartek, 26 listopada 2009, kwiecienka1

Polecane wpisy

Komentarze
2010/04/03 18:42:31
A skad ta inspiracja Azerbejdzanem? ;o)
Dodatki na bloga
Durszlak.pl